joi, 7 mai 2015

Cum a fost de Paste 2015?

       Desi a trecut aproape o luna de la Paste, m-am decis sa scriu cum am petrecut anul asta Pastele. Asta si pentru ca inainte de Paste ne reaminteam ce am facut in ultimii 5 ani si nu ne-a iesit socoteala cu un an. Pur si simplu nu ne-am mai amintit nimic, poze nu am gasit asa ca nici o sansa.  
        Anul asta am ales sa mergem de Paste la Ploiesti acasa la Octavian si de acolo in ziua de Paste la Costesti Deal la tara, locul unde a copilarit sotul meu si unde acum locuiesc matusa si sotul ei. Am plecat sambata seara tarziu din Cluj dupa ce toata saptamana ne-am batut capul cum sa facem sa fie mai bine : sa ne oprim sambata noaptea pentru slujba de Inviere la Sibiu si sa plecam dimineata reducand astfel drumul aproape la jumatate sau sa mergem direct si sa ne oprim acolo unde ne prinde ora 12 noaptea si sa luam lumina. Pana la urma am ramas la a doua varianta insa la 12 noaptea ne aflam in Subway-ul din giratoriul de la iesire din Sibiu spre Brasov, alaturi de alti oameni calatori si ei in noaptea de Inviere carora li se facuse foame. Drumul per total a fost ataaat de liber, cum rar ti-e dat sa vezi. Pur si simplu treceau minute bune pana mai aparea o noua masina pe sens cu tine sau chiar in sens invers. Pe la 3 dimineata am ajuns si noi in Ploiesti dupa aproximativ 400 kilometri parcursi. Ne-am pus la somn si la 9 dimineata eram din nou in picioare.

    

   Cand ne-am trezit, printre telefoanele binevenite de Paste, am plecat la tara in judetul Dambovita. Erau 25 de grade asa ca se prefigura o zi frumoasa din punct de vedere meteorologic. Am ajuns intr-o ora jumatate, si ne-am intalnit si cu ceilalti veniti din Bucuresti. A fost o zi relaxanta si am stat toata ziua afara profitand de soare. Primavara autentica, cu lalele inflorite si gradina plina de papadii. Pacat ca copacii erau destul de intarziati si nu erau infloriti deloc. Doar o magnolie inflorise, dar era un alt soi decat magnoliile care le stim cu toti. Intr-un final ne-am hotarat sa ramanem si noaptea acolo si ne-am intors a doua zi dupa ora pranzului in Ploiesti. La fel ca si prima zi, a doua zi de Paste a fost o zi calduroasa putin parca nesperat pentru inceput de aprilie.




       Seara ne-am intalnit cu prietenii din Ploiesti la unul dintre ei la curte, nu ii mai vazusem de la nunta si am stat de povesti pana la lasarea serii.  


        
           A doua zi am luat drumul Clujului si ne-am oprit la Sibiu pentru o noua masa traditionala de Paste. Seara am ajuns in Cluj si desi au fost 3 zile pline cu multi kilometri parcursi la mijloc, timpul frumos ne-a facut sa ne incarcam bateriile si sa nu ne intoarcem asa obositi in Cluj asa cum ne intorceam alta data.