miercuri, 24 aprilie 2013

Viziteaza Sibiul si hai la Targul de Pasti!



    Cu cateva luni in urma puteam sa iti fiu gazda,  acum si eu ma indrept cu pasi grabiti in timpul liber catre Sibiu... Mai cu seama si in perioada sarbatorilor Pascale cand Targul de Pasti pare a fi atractia!

       Esti norocos si deja ai aflat ca ai o mini vacanta care leaga 1 mai de Paste? Profita si mergi la Sibiu. Probabil cele 6 zile iti vor da ocazia sa cunosti mai bine orasul si sa vezi si cat mai mult din imprejurimi.
       Si cum am locuit aproape 4 ani pe meleaguri sibiene, am o gramada de recomandari pentru voi! De prin imprejurimi recomand cu drag Cisnadioara despre care am scris un articol care te face sa ajungi cu usurinta acolo. Apoi Rasinariul lui Cioran si al lui Octavian Goga, nu ar trebui sa il ratezi. Chiar daca esti doar in trecere spre Paltinis, nu ti-ar placea sa te plimbi pe strazile pietruite ale acestui sat tipic ardelenesc?



       Sibielul, Gura Raului cu barajul de unde se alimenteaza cu apa orasul Sibiu , Cisnadie si Raul Sadului sunt alte destinatii pentru care iti poti rupe cateva ore  si poti fugi sa le vizitezi si sa intelegi viata de la tara din judetul Sibiu. Si nu stiu daca ai aflat dar pe teritoriul judetului  se gaseste satul  Dealu Frumos  (la doar 3 kilometric de Agnita)  in care exista o pancarta care te atentioneaza ca ai ajuns in locul fizic  care se gaseste fix  in centru Romaniei.

       Dupa ce ai vazut minunatele imprejurimi, eu zic sa iti faci timp sa vezi si orasul. Bulevardul Nicolae Balcescu  care face legatura dintre centrul orasului cu Piata Mare,din zona pietonala a Sibiului cu siguranta va fi plin de terase . Centrul istoric te va face sa te intorci in timp si sa iti doresti sa traiesti in perioadele alea frumoase demult apuse.   



       Apoi sigur mai ai timp sa fugi si pana in Muzeul Astra, cel mai mare si mai  complex Muzeu al Civilizatiei Populare Traditionale  din Romania. Iti pot oferi si un pont bun de tinut minte : prima miercure din luna accesul la Muzeul Astra este gratis ( sper sa fie valabil si de 1 Mai pentru voi!). Si nu uita ca cele doua bisericute aflate in incinta muzeului oficializeaza si slujba de Inviere!


     Dar nu uita de atractia orasului pe toata perioada asta care urmeaza : Targul de Pasti!

  Atat pentru copii cat si pentru copilul din tine, organizatorii te asteapta cu o multime de distractii. La Olimpiada de Pasti  copii se vor juca mini golf cu ouale sau vor sulfa spre ele pentru a le rostogoli pe un plan inclinat. Vanatoarea Oualelor de Paste ii va entuziasma pe copii sa le gaseasca in cele mai ascunse cotloane. Iar cei ce vor sa se deprinda cu abilitati de vopsitor sau incondeiator de oua vor putea  intra impreuna cu mesterii creatori  in Casuta Iepurasului. Si isi vor putea creea oualele fix dupa imaginatia lor. Un ou cu buline, va rog!

   Ajuns deja la cea de-a patra editie, targul incepe peste doua zile (26 aprilie) si va dura pana in data de 7 mai. Piata mare va fi invadata de 45 de casute  din lemn. Aceasta acțiune este organizată de Fundația Au-Ro Austria Pro Romania și co-finanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.   



    In acelasi timp Hotelul Ibis  din Sibiu vine cu o oferta de nerefuzat de city-break, pachet complet ce include cazare de 2 nopti (66 euro), 3 nopti (99 euro), tur al orasului cu ghid precum si o gustare traditonala cu un discount de 20% la Pardon Café. Rezervarile se fac la adresa reservations.sibiu@ibishotels.ro.

          Eu imi doresc sa te fi convins, asa ca pregateste-ti bagajul si ne vedem la Sibiu!
    

10 comentarii:

  1. In week-end-ul 27-28 aprilie, voi fi si eu acolo, la primul Targ de Paste pe care o sa-l vizitez. Sper sa regasesc Sibiul la fel de frumos cum il stiu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi probabil vom ajunge fix in perioada sarbatorilor Pascale:) Abia astept pozele tale mai ales ca ajungi inaintea mea!

      Ștergere
  2. M-a chemat și pe mine o prietena la Sibiu la Târg, dar din pacate nu pot să ajung anul acesta, poate la anu' cine știe? Astept impresii și poze de la voi :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi cum avem o parte a familiei la Sibiu am ales sa mergem. Si mergem sa vedem neaparat si targul...abia astept sa inceapa!

      Ștergere
  3. Foarte bune recomandările din afara Sibiului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, am vizitat multe locuri din imprejurimile Sibiului si am recomandari pentru toata lumea!

      Ștergere
  4. In Sibiu nu am ajuns inca, desi am fost tare aproape de el, dar ar fi interesant de ajuns la un astfel de targ!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic sa iti propui sa ajungi o data la targ si sa te bucuri si de toate locurile frumoase pe care ti le ofera Sibiul pe langa targ:)

      Ștergere
  5. :) îmi place mult de tot postarea ta! Faină! Felicitări pentru participarea la campania, marcă Blogal Initiative von Hermannstadt!:) Şi, într-adevăr, le-ai dat cititorilor tăi un pont extrem de bun & adevărat. Astăzi, întâi mai, fiind prima zi de miercuri a lunii...intrarea în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionle ASTRA...este liberă, iar Slujba de Înviere se va oficia la Biserica din Bezded, cu intrarea de la ora 23.00 pe la poarta principală a muzeului şi dinspre Aleea Elevilor, care e paralelă cu lacul de la Zoo. E superb! Îţi doresc să ai parte de un mini-concediu frumos! Have fun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de apreciere. Un Paste fericit iti doresc si eu tie!

      Ștergere