luni, 2 iulie 2012

Duminica de weekend : Rapa Rosie

   Dupa ce am tras cu ochiul la reclama de la Volksbank si am vazut Rapa Rosie si am citit si pe la voi prin bloguri cei care ati ajuns acolo cat de frumoasa e zona, in ziua de Rusalii ne-am hotarat sa dam si noi o fuga pana la ea caci din Sibiu pana la Sebes nu sunt mai mult de vreo 50 si ceva de kilometri.    
   Am zis ca 3-4 ore sunt suficiente sa facem drumul dus - intors.
   In dimineata cu pricina ni s-au alaturat Catalin si Janina, fratele meu si prietena lui. Pe la 11 am plecat din Sibiu si in mai putin de o ora eram la Sebes.
   La intrare in Sebes, pe parte stanga se face un drum spre comuna Daia Romana. Am urmat si noi drumul apoi am facut dreapta si am trecut calea ferata.
   Ceea ce e important este ca imediat langa calea ferata pe langa unitatea militara se face drumul care duce la Rapa Rosie ( drum nepietruit ).  Noi am omis acest aspect sau poate nu aveam idee pe unde ar putea fi drumul si am ajuns destul de departe tocmai la Daia Romana (aproximativ 10 kilometri). Nu ca nu ar fi fain drumul pana acolo, este extrem de frumos, soseaua destul  de ingusta pentru doua masini iar pe maginea drumului se gasesc o groaza de lacuri atat de frumoase. Am facut drum intors, am intrebat localnicii pana am aflat pe unde sa o luam spre rapa.
  La fel de important e pentru cei in trecere prin zona sa se mearga cat mai mult cu masina pe drumul de pe langa unitatea militara pana la rapa, altfel drumul pe jos va dura cel putin o ora pana acolo. Drumul nepietruit si cu denivelari se parcurge destul de greu insa dupa ce treci de o anumita portiune parca se merge mai bine... Pana in zona unde trebuie sa urci cu masina pe deal.
  Cu toate ca era duminica si mai ales ora pranzului, dupa noi s-au strans vreo 6 masini de Bucuresti semn ca reclama de la Volskbank si-a facut efectul asupra lor si cateva masini de Alba.
  Am parcat masina undeva pe o pajiste inverzita si am plecat cu tot alaiul celor veniti dupa noi sa vedem rapa indeaproape. Cu toate ca se vedea multa lume pe langa peretele de stanca cu aspect de orga uriasa, ne-am urcat pe o movilita cu toti sa o vedem in toata splendoarea ei. In fata noastra era o ditamai prapastie, vantul incepuse sa bata si nu stiam pe unde se ajunge la baza rapei. Oricum nimeni nu cauta drumul spre ea peisajul ne fusese destul de impresionant si asa de la o distanta de aproximativ 100 de metri.
  Cert este ca noua ne-a placut foarte mult, e un loc harazit de natura cu adevarat spectaculos. Si cand te gandesti ca a rezistat atator veacuri!
 
Recomandare: pentru toti cei care nu ati ajuns acolo si mergeti in concediu spre Apuseni , Cluj sau Maramures, ori cei ce vreti sa porniti pe Transalpina din Sebes, faceti-va timp si pentru Rapa Rosie!
Rapa poate fi observata de pe DN 1, cand va apropiati de Sebes pe dreapta.


10 comentarii:

  1. Frumos loc. N-am fost nicioadata! Am o lista lunga cu ce mai tre sa vad prin Romania :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos loc, este pe lista noastra de destinatii,

    RăspundețiȘtergere
  3. :D Foarte frumos:D NU departe de Rapa am rude asa ca e un loc destul de vizitat. Mereu imi atrage atentia :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ce poate fi mai frumos in a vizita daca sunt si rudele ca suport acolo?

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. mai multe poze pe pagina mea de facebook: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.381872551861796.77598.100001171628356&type=3
      Nu stiu de ce nu mai pot incarca poze pe blog:(

      Ștergere
  5. Este o idee foarte buna,sper sa ajungem si noi curand!Bafta cu blogul

    RăspundețiȘtergere