joi, 20 septembrie 2012

Dragasani (orasul meu natal)

            Pentru ca saptamana trecuta m-am pierdut pe strazile orasului in care am copilarit si mi-am amintit de drumurile care le parcurgeam catre scoala sau catre liceu cu prietenele mele, va invit virtual intr-o plimbare pe taramul copilariei mele si ale celor mai frumoase locuri ale orasului. Dupa 7 ani de cand am plecat de acolo, am gasit un Dragasani schimbat insa care mi-a reamintit la fiecare pas ca el reprezinta orasul meu natal, orasul unde m-am nascut si am stat pana la 18 ani.

Centrul orasului

Primaria




Piata orasului



Muzeul Viei si Vinului

Gradina de vara - Batca



           Pentru cei ce nu stiu Dragasaniul este situat la limita dintre judetul Valcea si Olt, si reprezinta si in prezent o zona viticola importanta din Oltenia. Orasul cu o populatie situata la vreo 20.000 si putin peste de locuitori, al doilea oras ca marime al judetului Valcea, a dat importanti oameni tarii printre care i-as aminti pe scriitorul Gib Mihaescu,  Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei Mugur Isarescu, premierul Radu Vasile si altii.
        Voua nu va este dor de copilarie?

12 comentarii:

  1. Frumos orasul tau! N-am fost niciodata la Dragasani...dar cunosc vinul de Dragasani :)) foarte bun si renumit de altfel :p!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Larisa, frumos sau nu in cele 2 zile cat am stat acasa vara asta orasul mi-a amintit toata copilaria mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite ca nici eu n-am ajuns niciodata in orasul copilariei tale... e frumos sa mergi dupa multa vreme intr-un loc unde ai stat, copilarit, si sa-l redescoperi. Cu siguranta, il privesti altfel, cu alti ochi, dar stiu ca, de obicei, ne starnesc amintiri frumoase si traim nostalgia acelor vremuri. Asta ar fi minunat, sa putem pastra cu noi doar amintirile placute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Copilaria ar trebui in general sa ne aduca aminte doar de intamplarile frumoase din viata noastra. Ce e mai minunat decat sa fii copil?

      Ștergere
  4. Frumos Dragasaniul, uite ca doar asa am si eu ocazia sa-l cunosc, e prima data cand vad poze cu el...
    De copilarie nu, de locuri speciale da...

    RăspundețiȘtergere
  5. Da nu stiu daca e atat de cunoscut ca oras, sunt multe persoane care nu stiu unde se gaseste pe harta dar pentru mine orasul asta reprezinta originea mea, locul natal!

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am fost niciodata la Dragasani, dar stiu cum sta treaba cu orasele copilariei... şi eu zic ca am plecat din Ineul meu de 9 ani, practic de 5 chiar am facut-o pe bune si mi-e dor, dor, dor, uneori dor nemarginit si de neinteles. Super articolul, Ramona, imi place mult cand pasiunea pentru calatorie se impleteste cu amintirile dragi ale sufletului nostru :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult Bia... Mi-e dor de toata copilaria, de prietenele mele - prietene in adevaratul sens al cuvantului, de drumul spre liceu, de tot. Si sa stii ca ti-am urmarit cu interes fiecare postare din Ineul tau drag de vara asta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Doar in trecere am fost...o simpla traversare. Dar imi place ca vorbesti cu dragoste despre oraselul tau :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Elly! Cum sa nu vorbesc cu drag de oraselul copilariei mele?

      Ștergere
  9. Iti multumesc,Ramona!Dragasani e un oras foarte drag mie. Acolo am terminat liceul.Au fost anii cei mai frumosi din viata mea si cu toate astea sunt foarte trista.Nu mai gasesc nimic din acea perioada(1981-1985).Nici profesori,nici colegi,nici poze.Am ramas cu amintirile si melancolia...

    RăspundețiȘtergere
  10. daca mai intri pe aici,sa stii ca mi-ai trezit niste amintiri,,aici am facut stagiul militar la jandarmerie,acum e scoala de subofiteri jandarmi am fost in oct 1994 1995

    RăspundețiȘtergere