duminică, 28 octombrie 2012

Kastelorizo - o insula uitata pe unele harti

Maria Oltei, colega mea de banca din liceu, a descoperit acum aproximativ o luna (intr-o mini-vacanta) o insula greceasca foarte frumoasa pe care ne-o prezinta si noua mai jos:   


  
     Kastelorizo, denumita oficial si Megisti, este cea mai sud-estica insula din Marea Mediterana apartinand Greciei. Ea apartine grupului de 12 insule (dodecanisia). Insula se poate vizita din Rodos(aproximativ 6 ore) aflandu-se la o distanta de  125 de kilometri de Rodos280 de kilometri de Cipru si doar 2 kilometri de orasul turc Kas.


Sursa


     Insula muntoasa are o suprafata totala de 9,2 kilometri patrati si o populatie de aproximativ 430 de locuitori. Nu exista apa potabila, iar solul stancos nu ofera decat in cantitati mici masline, struguri si fasole.




    O sursa importanta de venituri a locuitorilor este turismul. Pe insula se gasesc cateva taverne cu peste, cafetarii si magazine cu suveniruri.

     Se pot vizita:
  • portul nou si portul vechi, Mandraki;
  • moscheea otomana;
  • biserica Sfantul Gheorghe in stil bizantin(1906);
  • catedrala Sf. Constantin si Elena (1835).
   Deasemenea in port se gasesc vapoare care fac legatura intre Turcia si Kastelorizo, precum si insulele grecesti Ro si Stronghili. Cu toate acestea insula dispune si de un mic aeroport.

   Kastelorizo, fiind un important punct strategic in Marea Mediterana, a fost mereu sub diferite ocupatii care si-au lasat amprenta.

 Asadar pentru cei care vor considera Kastelorizo ca pe o buna destiantie exclusivista, o alternativa la Santorini si Creta sau de ce nu o destinatie  pentru luna de miere, hai la un tur prin insula!






















 












  



 
 
*Toate fotografiile apartin autoarei acestui articol, Maria Oltei, careia ii multumesc pentru experienta impartasita cu noi!



3 comentarii:

  1. Superb..mai asteptam articole de la Cosmina..sunt sigura ca a vizitat multe locuri superbe.

    RăspundețiȘtergere
  2. mie mi se pare foarte tare ca inca mai tii legatura cu colega de liceu :) Grecia...I love it :) si apropo de articolul cu locatiile din 2012, e mai important sa te bucuri de locuri si de lucruri, nu sa ajungi undeva oau. la mai mare!

    RăspundețiȘtergere
  3. buna seara! este ceva magnific ,aceasta insula. am lucrat 3 ani acolo si ceva din mine a ramas acolo.

    RăspundețiȘtergere