joi, 26 aprilie 2012

Busteni (partea 3)

  Cand am plecat in concediu eram optimisti. In ziua in care am mers la Horezu ne propusesem sa ne petrecem ziua la  Salina Ocnele Mari. Dar desi era doar 5 martie soarele incalzea cu putere. Asta ne-a convins sa renuntam la salina si la ideea de spatiu inchis si sa ne dorim sa profitam de soare dupa o iarna friguroasa.
  Trei zile din concediu ni le-am planificat la Busteni. Asa ca marti dimineata am plecat spre munte...Am lasat tot soarele in urma si incet incet am ajuns la zapada. Deja pe drum, aveam regrete pentru perioada aleasa pentru prima parte a concediului...Ni se pareau pierdute, am fi preferat o saptamana prin aprilie - mai cand venea cu adevarat primavara...
  Dupa opririle de la Campulung si Mausoleul Mateias am facut un mic popas la Pestera Dambovicioarei. De fapt ne-am fi dorit s-o vizitam dar nu ne-am incadrat in timpul de vizitare...
  Ne-am plimbat totusi putin pe chei:


am trecut Dambovita:

si am pornit mai departe prin culoarul Rucar - Bran.
     Ne-am oprit o data pe traseu sa mai admiram peisajele alpine si apoi la Bran.Ajunsi  totusi la o ora destul de tarzie (aproape ca se innopta afara) am hotarat  sa intram la Castelul Groazei din Bran...si de 15 lei cat a costat biletul am fost speriati de numa:). Am continuat plimbarea, ne-am cumparat branza de burduf in coaja de brad si apoi ne-am continuat drumul spre destinatia finala Busteni.
Undeva in jur de ora 8 ne-am cazat...Urmau alte 2 zile pline aici.

A doua zi, am plecat la sanius pe partia Kalinderu. Ne-am inchiriat saniute de jos(20 de lei 2 saniute) si ne-am dus la telescaun. Biletele de telescaun ne-au costat alti 15 lei de persoana.Sus pe partie nu erau decat doua persoane care ne povesteau ca in urma cu o zi partia era acoperita cu gheata fiind destul de periculoasa... astazi te puteai da in voie cu sania. Am profitat si noi vreo 2 ore si ne-am bucurat ca atunci cand eram copii de sanius. Am luat si cateva cazaturi insa doar atunci cand a inceput sa ninga destul de tare am hotarat sa plecam acasa. Seara am colindat prin statiune.
A doua zi ne-am hotarat sa urcam pe munte si dupa ce am dat un telefon la Salvamont sa ne asiguram ca se poate urca am plecat cu masina spre Cabana Gura Diham. De aici a inceput o aventura. Timp de vreo 4 ore( sper sa extimez bine) am facut traseul spre Poiana Izvoarelor - Cabana Diham. Ne-am bucurat de niste peisaje incantatoare si de un soare bland care incalzea destul de tare. As putea spune chiar ca de la Cabana Poiana Izvoarelor pana la Cabana Diham noi am facut poteca. Sa fim cu picioarele pana la genunchi in zapada era cel mai fain lucru...A fost o experienta extraordinara
La pensiune am ajuns destul de tarziu dar atat de incantati de ziua care tocmai trecea . Seara (caci era 8 martie ) ne-am petrecut-o la pensiune.
In ultima zi nu am facut mare lucru. Ne-am dat doua ture cu saniuta la Fun park Busteni si am vizitat manastirea Caraiman.
Au fost trei zile de concediu cu multa zapada de care am profitat cat am putut si de care ne aducem aminte cu mult mult drag!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu