sâmbătă, 28 aprilie 2012

Punct bifat: Bratislava

   In octombrie am mers 3 zile la Budapesta. Si am fost norocosi. La un pachet de trei nopti am primit una gratis...deci 4 nopti. In penultima seara ne-a venit  ideea de a merge si in alta parte. Aveam doua variante Viena si Bratislava(amandoua la distanta de 50 kilometri una de cealalta. La momentul acela a merge la Viena o zi era imposibil, cum sa vedem Viena in cateva ore?Pe principiul asta am ales Bratislava...
  Am gasit un internet cafe si ne-am documentat putin despre oras. A doua zi ne-am urcat in masina si am plecat. Doar vreo 200 de kilometri pe autostrada ne desparteau de Bratislava. Am trecut pe langa Gyor si imediat am ajuns la granita (granita impropriu zis - ei sunt deja in spatiul schengen). Ne-am cumparat vinieta (stiu ca nu se poate cumpara pe mai putin de 7 zile si a costat vreo 7 euro) daca imi amintesc bine.
  Bratislava este foarte aproape de granita. Am pus GPS-ul si am intrat in oras pana am ajuns in partea centrala. Acolo dupa niste indicatoare am mers spre o parcare subterana,unde am si intrat. O ora costa 2 euro. Am colindat putin prin zona, am gasit un Info Point si am aflat ca in cartiere poti parca masina fara probleme insa cand am iesit de acolo am luat masina si am ajuns undeva pe o strada paralela cu Dunarea unde erau parcate fff multe masini. Am lasat-o acolo dupa ce ne-am informat ca era free parking si am plecat la colindat. Am trecut Dunarea pe un pod pietonal si dupa ce am strabatut o zona de blocuri am ajuns din nou in zona centrala. Tot centrul era plin de turisti...










  Am colindat tot centrul am gasit statuiele de fier care le vedeam pe toate vederile din magazinele cu suveniruri. Era asa interesant sa mai gasesc inca una. Un centru vechi cu asa multe stradute pietonale cu multe trenulete care faceau tururi cu turisti...asta aveam sa vedem.
  Tot colindand prin centru am ajuns si la Turnul lui Mihai:
 La terasa din imagine am hotarat sa si mancam. Desigur mancare traditionala slovaca:

Supa crema de usturoi:
si ciorba de varza murata:
  Undeva la 2 euro am dat pe fiecare ciorbita.
  Dupa masa am pornit spre Bratislava Castle. Am ajuns acolo iar din curtea castelului am urmarit cursul Dunarii si podurile peste ea.








   La intoarcere am mai facut cateva poze:

 Am iesit din oras:


  Si din nou in Ungaria, pe autostrada ne-am intors spre Budapesta:







   Si iata-ne ajunsi seara inapoi in Budapesta:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu