marți, 2 octombrie 2012

Targu Mures la prima vedere


     Ieri, 1 octombrie 2012, am ajuns pentru prima data la Targu Mures. As mai putea spune ca ieri am fost si la Cluj si la Targu Mures. Am plecat dis-de-dimineata spre Cluj din Sibiu, asa ca la 10 eram deja acolo. Ne-am rezolvat treaba si am plecat spre Targu Mures. Prima data in Targu Mures!
    Am ajuns in jurul pranzului (ora 13) si primul lucru care l-am facut a fost sa mergem sa mancam. Chiar daca eram in centru si Mures mall-ul era in fata noastra am ales o terasa vis-a-vis de Parcul Trandafirilor.
   Dupa ce am mancat am plecat la plimbare, o ora insotita de iubitul meu si mai apoi 2 ore singura pana el si-a terminat treaba pentru care venisem aici.

   Singurul aspect  pe care l-am omis este parcarea. Ori ca era luni ori ca era 1 octombrie si universitatile isi deschisesera portile, centrul era destul de aglomerat si am gasit cu greu un loc de parcare. Ne-am tot invartit pe cateva stradute pana am ajuns in spatele cladirii Bcr-ului, o cladire imensa de sticla care cu greu o puteti rata. Parcarea cu plata costa 2 lei/ora cu tichete de parcare pe care noi le-am achizitionat de pe o strada adiacenta dintr-un xerox (tichete de parcare de jumatate de ora si de-o ora). Asta asa ca pe mine ma streseaza putin problema cu parcarea masinii intr-un loc sigur!

     Iata ce am vazut eu prima data in Targu Mures:


    Primaria - mi s-a parut cea ma frumoasa primarie pe care am vazut-o eu in Romania (ingrijita si plina de flori atat la geamuri cat si in fata primariei):


  Palatul administrativ al judetului Mures (Prefectura si Consiliul Judetean) cu un turn inalt de peste 60 de metri care se poate vizita (eu am ratat deoarece era luni):



Palatul culturii Mures (in renovare):                                                                            



Teatrul National Targu Mures din Piata teatrului:                                                            





Cateva din multele zone cu flori inclusiv din Parcul Trandafirilor:                                






         Biserica Ortodoxa din Targu Mures:        


                                        

           Plimbandu-ma pe stradutele inguste cu denumire atat in romana cat si in maghiara, am mai vazut cateva cladiri interesante ca arhitectura fata de cladirile din tara noastra precum si un parc in care toamna a inceput sa isi faca simtita prezenta:
                                                                                                             











     
     Asadar mie mi-a placut foarte mult orasul, foarte colorat si vesel cu cladiri cu o arhitectura interesanta si va recomand si voua o vizita in acest oras daca nu chiar un weekend petrecut acolo mai ales vara cand orasul este plin de verdeata si flori!

  Despre miercurea tacuta sau Miercura fara cuvinte, mai multe gasiti la Carmen!

10 comentarii:

  1. Este un oras frumos Targu-Mures!Si mie imi place tare mult...n-am mai fost de multa vreme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am fost prima data(ce-i drept cu treaba) si mi-a placut fff mult!

      Ștergere
  2. Si mie imi place mult orasul si o sa mai ajung odata saptamana asta pe acolo. Din prima mi-a placut, e un oras interesant, frumos, ingrijit, foarte "vestic" :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Bia, un oras "vestic", ingrijit as putea adauga colorat si primitor...
      M-am bucurat si de pozele tale din Targu Mures, imi e asa drag sa vad pozele altora din orase dragi mie pe care eu tocmai le-am vizitat:)

      Ștergere
  3. O singur data am poposit in Targu-Mures, doar pentru cateva ore, si am stat la o terasa sa mancam ceva. Dar imaginile sunt graitoare, este un oras frumos, cel mai mult m-a impresionat Palatul Administrativ. Si floricele, evident. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici sederea mea acolo nu a fost una mai lunga dar am avut ragazul sa ma plimb pe cateva stradute si tare mult mi-a placut orasul. Data viitoare merita o oprire mai lunga, Nice!

      Ștergere
  4. L-am vazut si eu anul trecut, in august, mai in fuga, am stat cateva ore, eram cu treburi si cam agitata dar tot frumos mi s-a parut. Si m-au surprins placut oamenii, foarte amabili, si la hotelul unde am stat, la fel, extrem de serviabili. Am mancat niste langosi foarte buni, imi amintesc, undeva in centru, in paralel cu bulevardul acela central, care incepe de la Mall...cel putin asa imi amintesc. Cred ca imi amintesc bine. Frumoase pozele!
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Elly, langosii sunt specifici unguresti asa ca erau in "tara" lor acolo:)

      Ștergere
  5. Un oraş frumos în care dacă nu ai treabă cu nimeni, nimeni nu are treabă cu tine.
    Să ai o noapte liniştită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are nimeni treaba cu tine mai ales ca oamenii vorbesc ungureste la fiecare pas, nici nu stii ce zic:))

      Ștergere